Scooter examen

Je scooter examen halen, geeft jouw vrijheid. Je stapt op je scooter, neemt je vriend of vriendin achterop en rijdt lekker een rondje. Met het stappenplan van TheorieHalen.nl is jouw voorbereiding voor het scooter examen geregeld! Zorg jij voor de motivatie?

Wat houdt een scooter examen in?

Na het behalen van je theorie-examen voor de scooter, mag je op praktijkexamen. Spannend! Een scooter praktijkexamen duurt in totaal 45 minuten. Hiervan zit je niet volledig op de bromfiets. Je maakt eerst kennis met jouw examinator, waarna hij/zij jou uitleg over de loop van het praktijkexamen zal geven. De examenrit duurt ongeveer 25 minuutjes.

Hierbij zal jij maximaal 45 kilometer per uur mogen rijden: soms op een weg ook auto’s rijden. Let dus goed op en pas de theorie in de praktijk toe. Laat zien dat jij de verkeersregels weet en dat veiligheid boven alles gaat. De examinator gaat er van uit dat jij kan laten zien, dat je de scooter beheerst en of je met gepaste snelheid mee gaat in het verkeer. Jij weet wat jouw plaats is op de weg en zorgt voor veilige situaties voor jezelf én medeweggebruikers.

Het praktijkexamen start én eindigt bij de CBR-locatie van je keuze. Hier krijg jij het verlossende woord: je bent geslaagd! Gefeliciteerd, je mag nu jouw rijbewijs aanvragen bij jouw gemeente.

Scooter examen

Wij helpen je bij het theorie scooter examen

Voordat het zo ver is, moet je eerst het theorie-examen positief hebben afgerond. Het theoriecertificaat, maakt samen met jouw geslaagde praktijk, het rijbewijs voor de scooter! Het theorie examen voor de scooter kan behoorlijk lastig zijn. Geen zorgen, want TheorieHalen.nl biedt jouw een handig stappenplan. Neem jouw motivatie mee en je slaagt in één keer. Niemand wil veel tijd en geld kwijt zijn. Dat hebben wij meegenomen in ons lespakket en originele lesmethodiek.


Bij TheorieHalen.nl krijg jij toegang tot het portaal, waar het juiste lesmateriaal op jou wacht. Vervolgens neem jij deel aan de cursus, waarbij je veel aanknopingspunten krijgt. Hier bereid jij jezelf perfect mee voor op het scooter examen. Binnen één dag ben jij klaar om naar een van de vele CBR-locaties te gaan. In één keer ben jij geslaagd voor jouw theorie-examen voor de scooter. Geen zorgen meer en door naar het praktijkexamen!

Hoe kunnen wij je voorbereiden?

TheorieHalen.nl bereidt jou op het scooter examen voor, door middel van ons online lesmateriaal. Die bestaat onder andere uit interactieve informatie, tussentijdse toetsen, leuke video’s en meer.

In de webshop van TheorieHalen.nl vind je nog meer lesstof, zoals een e-book, online trainingen, een theorieboek, een e-learning en meer up-to-date informatie van het CBR. TheorieHalen.nl maakt gebruik van interactief materiaal om de kennis niet alleen over te brengen, maar met als doel om de kennis te onthouden.

Wij geloven in de kracht van herhaling, want dat leidt tot herkenning. Jij moet uiteindelijk veilig deelnemen aan het verkeer en dat bereik jij door jouw kennis toe te passen. TheorieHalen.nl geeft je alle tools en informatie die je nodig hebt en vertelt je daarnaast ook hoe je hier het beste mee om moet gaan. Dit doen wij in de vorm van een stappenplan. Volg je alle stappen? Dan wordt het een stuk eenvoudiger om te slagen voor jouw examen.

Wil jij je scooter examen halen?

Wil jij je scooter examen behalen? Schrijf je dan in voor onze cursus. TheorieHalen.nl begeleidt jou graag van aanmelding tot aan jouw slagen voor je examen. Voor vragen over de cursus kan je altijd contact met ons opnemen, maar werp ook zeker een blik op onze ‘meest gestelde vragen’!

Wacht niet langer en schrijf je nu in op TheorieHalen.nl

Want snel geleerd, is snel gehaald!

Inschrijven!