De kracht van herhaling en herkenning

De kracht van herhaling en herkenning

Bij TheorieHalen.nl geloven wij in de kracht van herhaling en herkenning. Deze helpen jou in het vervolgtraject naar je rijbewijs, zoals de praktijkdag voor de scooter/bromfiets, het lessen in de auto of op de motor. Op deze manier zal jij uiteindelijk op een veilige manier kunnen deelnemen aan het verkeer. Zowel verantwoord voor jou, als voor je medebestuurders. Jij hoort de theorieregels in de praktijk, dus op de scooter, in de auto en op de motor, daadwerkelijk te kunnen toepassen. Dan ben jij goed bezig en dat is ons doel! 

De kracht van herhaling en herkenning: hoe komt TheorieHalen.nl hierbij? 

Het is wetenschappelijk bewezen dat jouw hersenen nieuwe informatie snel weer vergeet. Door te herhalen, treedt er herkenning op. Dit is wetenschappelijk bewezen door de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus

Natuurlijk slaan jouw hersenen nieuwe informatie op. Houd je dit niet bij? Dan vergeet je dit al snel weer. En dat is nou net niet de bedoeling, wanneer die informatie jou en andere weggebruikers juist veiligheid biedt.

Er zijn drie pijlers die de kracht van herhaling en herkenning mogelijk maken:

1. De leerling zelf
2. De vorm van de leerstof

Het uiterlijk van de informatie bepaalt ook de mate van herkenning. Waarom? Indien er enkel tekstueel uitleg wordt gegeven, dan is dat niet ideaal om er een beeld bij voor te stellen. Daarom is het van belang dat de tekst, visueel wordt ondersteund. Dit betekent dat een afbeelding of een video bij een tekst een grote aanwinst is, op de mate herkenning.

3. De leermomenten

De informatie moet blijven hangen in je langetermijngeheugen. Dit doe je door diverse onderwerpen, op verschillende manieren en tijden te beoefenen. TIP: neem geregeld een pauze van 10 tot 60 minuten. Je wisselt letterlijk van onderwerp én van de manier van leren. Zo test jij jezelf op herkenning.

Hoe ga je de bovenstaande pijlers toepassen, om herhaling en herkenning te krijgen? 

Daar heeft TheorieHalen.nl het stappenplan voor ontwikkeld! Met onze unieke lesmethodiek pas jij bovenstaande pijlers moeiteloos toe. Je maakt gebruik van diverse werkwijzen, waardoor je gevoel krijgt met de leerstof. Je traint jezelf naar het onthouden van begrippen en het toepassen van regels in de praktijk. Je wordt letterlijk interactief, tekstueel en in beelden (visueel) begeleidt. Hierbij moet jij jezelf wel volledig inzetten: concentreer jezelf op jouw doel, neem voldoende slaap en rust, vertrouw op jezelf, zorg voor een prettige omgeving. Jij kan dit!  

Het doel van TheorieHalen.nl is om leerlingen met een gerust hart, veilig de weg op te sturen. Dat kan met herhaling en herkenning. Veilig deelnemen aan het verkeer! Dat is de kracht van TheorieHalen.nl, de kracht waar wij in geloven en achter staan.

Wacht niet langer en schrijf je nu in op TheorieHalen.nl

Unieke lesmethodiek, gebouwd op de kracht van herkenning en herkenning

car-180
Inschrijven!