Meestgestelde vragen - Cursusinformatie

TheorieHalen.nl gelooft in haar eigen lesmethodiek. Daarom adviseren wij onze leerlingen altijd om voor de  LIVE cursus met voorbereidend oefenmateriaal te kiezen. Deze bevat:

 • Toegang tot het portaal van TheorieHalen.nl naar een op maat gemaakte voorbereidende cursus, als oefenmateriaal voor thuis
 • Deelname aan onze LIVE cursus
 • Optioneel: een theorie-examen bij jouw CBR-locatie in de buurt

Wil jij liever een theoriecursus op locatie volgen? Dan kies je voor de klassikale cursus met of zonder theorie-examen:

 • Deelname aan de klassikale cursus
 • Optioneel: een theorie-examen bij een CBR-locatie naar keuze 
 • Advies: zelfstudie met een leerstijl die bij jou past 

Zet jij jezelf 100% in en volg jij ons stappenplan? Dan mag je er van uit gaan, dat je in één keer gaat slagen. 

Wil jij liever individueel les krijgen, zodat je één-op-één begeleid wordt? Geen probleem. Dan kies je voor een privécursus én krijg je toegang tot het online leerportaal. Hierbij kan jij kiezen tussen een theoriecursus op locatie of een LIVE meeting via Zoom. Hierbij ontvang je ook ons unieke stappenplan. 

Heb je zelf al een theorie-examen bij een CBR-locatie gepland, maar zoek je enkel nog naar oefenmateriaal? Volg dan de stappen bij het inschrijfformulier en kies voor de toegang tot het online leerportaal. Die bevat ons voorbereidend en interactief lesmateriaal. 

TheorieHalen.nl kan jou altijd nog helpen aan overig zelfstudiemateriaal, zoals een theorieboek, een e-learning of examentrainingen. Wil je weten wat TheorieHalen.nl precies in de webshop aanbiedt? Neem dan een kijkje!

Dat is een goede vraag! Ga bij jezelf na:

 • Hoe leer jij voor een toets op school?
 • Hoe bereid jij jezelf op een webinar voor? Studeer je graag alleen?
 • Vind je het fijn om naar iemand te luisteren, die jou van relevante informatie voorziet?
 • Zie jij kansen in iemand anders zijn vragen en input? 

Kom je er niet goed uit? Neem gerust contact met ons op en geven jou graag persoonlijk advies.

Wanneer jouw betaling in goede orde is ontvangen, dan krijg je van ons een bevestiging per e-mail. Heb je gekozen voor een LIVE cursus? Vanaf het moment dat jouw cursus- of examendatum vaststaat, kunnen wij de toegangsdatum tot het portaal geven. Veertien dagen voorafgaand aan jouw cursus of examen krijg jij direct toegang tot het lesmateriaal van TheorieHalen.nl

Dit betekent dat je twee weken ingang krijgt tot ons digitale portaal. Hierin volg je een lesplan van onderdelen, waarbij het volgende onderdeel zich pas opent, nadat je het voorgaande onderdeel hebt voldaan. Als je alle stappen hebt gevolgd, dan ben je klaar voor je examen bij het CBR. Na je examendatum sluit het portaal zich en heb je geen toegang meer.

Waarom? Je hebt ons stappenplan gevolgd, 200% motivatie gegeven en daardoor jouw theoriecertificaat van het CBR behaald. Je hebt het oefenmateriaal op ons portaal niet meer nodig en je kan nu verder met het praktijkgedeelte!

Ja, zeker! Het lesmateriaal van TheorieHalen.nl wordt up-to-date gehouden, door onze theorie-ontwikkelaars. Zij dragen zorg voor het bijhouden en toevoegen van eventuele nieuwe wetgeving omtrent verkeer en vervoer. Daarnaast ondersteunt TheorieHalen.nl de actualiteit, door leerlingen die recent het examen hebben afgenomen te ondervragen.

Dat is een goede vraag! Bij TheorieHalen.nl kan je naast een theoriepakket, ook losse producten kopen. Deze vind je in onze webshop. Ben je op zoek naar oefenexamens of wil je een theorieboek? Voor de auto, motor en bromfiets ben je bij TheorieHalen.nl aan het juiste adres!

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Motiveer jezelf en ga aan de slag met het oefenmateriaal van TheorieHalen.nl. Heb je jezelf aangemeld voor de LIVE cursus? Dan ontvang je toegang tot ons online leerportaal. Heb je jezelf aangemeld voor een klassikale cursus? Dan is ons advies om zelf studiemateriaal aan te schaffen. Dit is geen vereiste. 

Wij werken met een originele lesmethodiek waar diverse onderzoeken aan vooraf zijn gegaan. Daarom kunnen wij onze leerlingen adviseren om zich strak aan ons stappenplan te houden. Wil je hier meer over weten, lees dan de informatie op deze pagina: Kracht van herhaling en herkenning.

Bij TheorieHalen.nl maakt het niet uit of je in het Noorden of het Zuiden van Nederland woont. Zelfs wanneer je op vakantie bent, kan je aan de slag met onze lesmethodiek! Je hoeft alleen in Nederland te zijn om het examen bij een CBR-locatie af te leggen. Dit doe je gemakkelijk door je in te schrijven voor de LIVE cursus met voorbereidend oefenmateriaal. 

Je bent ook van harte welkom op een van onze cursuslocaties in Nederland. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt! Dankzij ons cursusaanbod is er voor iedere leerling een match.

Bij TheorieHalen.nl worden er dagelijks cursussen gegeven. Dit geldt zowel voor de auto, de motor en de bromfiets. Hierdoor kan je na je aanmelding, al snel aansluiten bij een cursus. En na je cursus, al snel op examen.

 • Geef jezelf voor de klassikale cursus op via het inschrijfformulier. Vergeet jouw voorkeursdatum niet aan te geven, dan kunnen wij de meest geschikte cursusdag aan je voorstellen
 • Wil je liever deelnemen aan de LIVE cursus? Leuk! Dit is zeker mogelijk. Meld je aan via het inschrijfformulier met jouw voorkeursperiode
 • Vind je het allemaal een beetje té spannend of ben je al vaker op theorie-examen geweest? Kies voor een privé cursus om individueel aan de slag te gaan met één van onze docenten

TheorieHalen.nl denkt graag met jou mee, daarom hadden wij een flexibele 48-uurs wisseloptie bedacht. Helaas zijn de regels bij het CBR veranderd, waardoor dit niet meer mogelijk is. Hieronder lees je wat er nog wél mogelijk is:

Je theorie-examen verplaatsen:
TheorieHalen.nl kan jouw theorie-examen tot drie keer toe verplaatsen. Dit is enkel mogelijk wanneer jouw examen over meer dan 7 dagen plaatsvindt. Vindt jouw examen binnen 7 dagen plaats? Dan kunnen wij jouw examendatum enkel naar voren plaatsen.

Om jouw theorie-examen te wisselen, betaal je €14,95 per keer met een maximaal van drie keer.

Je theoriecursus verplaatsen:
Heb je enkel een theoriecursus afgenomen bij TheorieHalen.nl? En wil je graag wisselen? TheorieHalen.nl kan die datum voor je verplaatsen. Hiervoor betaal je €14,95 per keer.

Heb je ook extra tijd nodig voor je portaal? Let dan op de regels van het verlengen voor je portaaltoegang.

Je theorie-examen en -cursus verplaatsen:
Heb je een theorie-examen met voorafgaande cursus geboekt? En wil je die beide gewisseld hebben? Dan gelden voor het wisselen van je theorie-examen én je theoriecursus, dezelfde regels als hierboven.

Om jouw theorie-examen en -cursus te verplaatsen betaal je €24,95 per keer. Heb je ook extra tijd nodig voor je portaal? Let dan op de regels van het verlengen voor je portaaltoegang.

Geef bij het inschrijfformulier aan dat je op dezelfde dag van de cursus, ook het theorie-examen wil afleggen. TheorieHalen.nl houdt zoveel mogelijk rekening met de wensen van de leerling. Let op! Wij zijn afhankelijk van de beschikbare data die iedere CBR-locatie open heeft staan. TheorieHalen.nl heeft hier geen invloed op. Daarom is het voor ons prettig, als je ons altijd voorziet van een extra beschikbare optie. Ons advies is om ook altijd beschikbaar te zijn op de dag ná je cursusdag. 

TheorieHalen.nl ziet ook voordelen in het afnemen van je theorie-examen op de dag ná je cursus. Hierdoor heb je namelijk nog de mogelijkheid om onderwerpen die je moeilijk vond opnieuw door te nemen.  

Wanneer je niet geslaagd bent, dan is het verstandig om goed naar je uitslagformulier te kijken. Hier kan je precies zien, op welke onderdelen je gezakt bent. Je vond sommige onderwerpen waarschijnlijk lastiger en hier moet je dus wat meer aandacht aan besteden.

Zorg ervoor dat je binnen 30 dagen na jouw examen contact met ons opneemt. Jij hebt het stappenplan van TheorieHalen.nl gevolgd en komt daardoor in aanmerking voor je slagingsgarantie. Dit betekent dat je korting krijgt! Heb je de LIVE cursus gevolgd? Dan betaal je 74,95 euro voor een nieuwe cursus inclusief het theorie-examen. Heb je de klassikale cursus gevolgd? Dan betaal je 74,95 euro voor een nieuwe cursus exclusief theorie-examen.  

Onze live cursus is volledig afgestemd op het voorbereidend oefenmateriaal, die je vindt op het portaal van TheorieHalen.nl. Op deze manier stomen wij jou klaar voor het theorie-examen. Onze klassikale cursus is wel toegankelijk zonder oefenmateriaal. Het advies hierbij is om jezelf altijd goed voor te bereiden, voordat je naar de cursus komt. Je kan er bij de LIVE cursus natuurlijk wel voor kiezen om enkel deel te nemen aan de cursus en geen toegang te nemen tot het portaal. Houd er dan wel rekening mee, dat je geen recht hebt op de slagingsgarantie.   

At this moment our courses by class (live and on location) are only available in the Dutch language. But our teachers do speak English and some speak Arabic, Turkish and French. Would you like to book a course in one of these languages? We would like to offer you the private course.

Would you like to study the material yourself? We do have possibilities in more then seven languages. Please visit our webshop or contact us for the possibilities.

Toch nog andere vragen?

Geen probleem, stel ze gerust via WhatsApp, Email of telefoon!

Inschrijven!