Met Theoriehalen.nl slaag jij in één dag, in één keer
  • 076 8888357
WhatsApp Ons!

Blog

Geen categorie

5 tips voor het praktijkexamen

Ben je er voor je gevoel klaar voor?

Ga voor jezelf na of je genoeg lessen hebt gevolgd en klaar bent voor het praktijkexamen. Luister naar je gevoel. Als jij nog niet denkt klaar te zijn voor het examen, volg dan nog een aantal lessen.

Rij alsof het een normaal ritje is

Het praktijkexamen is eigenlijk gewoon een ritje met de auto waarin jij laat zien wat je kan en geleerd hebt. Dit moet geen probleem zijn wanneer je voldoende lessen hebt gehad. Laat daarom ook zien dat jij als bestuurder alle situaties de baas bent. Rij zelfverzekerd en laat de examinator zien dat je actief deel neemt aan het verkeer.

Een foutje is niet erg

Niemand is perfect, zelfs je instructeur en examinator rijden niet altijd vlekkeloos. Blijf daarom rustig wanneer je een foutje maakt. Schiet niet in de stress en rij rustig verder. Blijf niet te lang piekeren en focus je op de rest van het examen. De kans is groot dat je alsnog slaagt.

Geen perfectie

Bij het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen hoef je de auto niet perfect in het vak te krijgen. Je wordt niet beoordeeld op een paar centimeter. Belangrijker is het dat je goed om je heen kijkt en de regels naleeft.

Spannend moment

De dag van het praktijkexamen is natuurlijk erg spannend. Ga deze dag dan ook optimaal tegemoet. Ga de dag ervoor op tijd naar best, eet gezond en probeer niet te erg te piekeren over het komende examen.

Veel succes!

Leave your thought here